Жетісу облысы білім басқармасының
Талдықорған қаласы бойынша білім бөлімі
мемлекеттік мекемесінің
"М.Жұмабаев атындағы №19 орта мектеп гииназиясы"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(7282) 25-44-52
Есепші бөлімі:
+7(7282) 25-44-52
Нашар көрушілер
нұсқасы
Ас мәзірі
20
февраль
2024
Ас мәзірі
Күріш көжесі Картоп бәліші Нан Кисель
Ас мәзірі
19
февраль
2024
Ас мәзірі
Бүгінгі ас мәзірі: Гуляш күрішпен Қызылша салаты Алма жемісі Шырын Нан
Асхананы тексеру
18
февраль
2024
Асхананы тексеру
 Мектепте оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуына барлық жағдай жасалған. 🍽- Әкімшілік пен мектеп медбикесі күнделікті асхана жұмысының ұйымдастырылуы мен тамақтың сапасына бақылау жүргізеді.  🍽- Апта сайын ата-аналарға арналған ашық есік күні өтеді. 🍽- Мектеп асханасының санитарлық гигиеналық жағдайы талапқа сай✅
Мектеп асханасының тамақ түрлері мен сапасын тексеру актісі
18
февраль
2024
Мектеп асханасының тамақ түрлері мен сапасын тексеру актісі
Ата-ана комитеті  Г.МАМАНОВА мектепте ыстық тамақты ұйымдастыру және оның сапасын, мөлшерін қадағалау мақсатында «Жалпыға міндетті білім беру қоры» есебінен және “Мемлекеттік бюджет”есебінен тегін ыстық тамақпен қамтамасыз етілген оқушылардың дұрыс тамақтануына бақылау жүргізді
Мектеп асханасының тамақ түрлері мен сапасын тексеру
22
январь
2024
Мектеп асханасының тамақ түрлері мен сапасын тексеру
Бүгін, ата-ана комитетінің төрайымы Бигалымова Г. мектепте ыстық тамақты ұйымдастыру және оның сапасын, мөлшерін қадағалау мақсатында «Жалпыға міндетті білім беру қоры» есебінен және “Мемлекеттік бюджет”есебінен тегін ыстық тамақпен қамтамасыз етілген оқушылардың дұрыс тамақтануына бақылау жүргізді.  Бақылау барысында тамақтың сапасы мен мөлшері тексеріліп, барлығы ас мәзіріне сай екендігі,ыдыс аяқтар таза, тамақтардың үсті жабылған, сатылымда тыйым салынған заттар жоқ екені анықталды✅ 
Тиімді тамақтану
21
январь
2024
Тиімді тамақтану
Мақсаты:  • Дұрыс емес тамақтанудың себептерін анықтау.  • Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен таныстыру.  • Тамақтану ережелерін жаттау.  • Ұзақ өмір сүру үшін басты себеп - дұрыс тамақтана білуге тікелей байланысты екенін дәлелдеу.  • Дұрыс тамақтана білу мәдениетін тәрбиелеу.  Құрал-жабдықтар: компьютер, презентация  Сабақтың барысы:  Мұғалім:  ДЕНСАУЛЫҚ – адам өмірінің басты кепілі.  Әрбір дені сау адам қоғамның басты байлығы. Жеке адамдардың денсаулығынан қоғамның денсаулығы
Пайдалы және зиянды тағамдар
21
январь
2024
Пайдалы және зиянды тағамдар
Сабақтың мақсаты:   •Дұрыс емес тамақтанудың себептерін анықтау.  •Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен таныстыру.  •Тамақтану ережелерін жаттау.  •Ұзақ өмір сүру үшін басты себеп - дұрыс тамақтана білуге тікелей байланысты екенін дәлелдеу.  •Дұрыс тамақтана білу мәдениетін тәрбиелеу.  Барысы:  ПАЙДАЛЫ ЖӘНЕ ЗИЯНДЫ ТАҒАМДАРМЕН ТАНЫСТЫРЫЛЫП ӨТТІ.  Пайдалы тағамдар: нан, ұннан жасалған тағамдар, ботқалар, картоп, жеміс – жидектер.  «АБАЙЛА!» (зиянды тағамдар): қант, чипсы, кәмпит, тәтті
«Дұрыс тамақтанудың қағидалары» тақырыбындағы баяндама
21
январь
2024
«Дұрыс тамақтанудың қағидалары» тақырыбындағы баяндама
Мақсаты:   Балалардың денсаулығын сақтауға , салауатты өмір салтын ұстауға ,үлкенді ,кішіні сыйлауға , ұқыптылыққа , тазалыққа , жаман әдеттерден сақтануға , дұрыс тамақтануға үйрету . Баяндама барысында  мектеп медбикесі   Ж. Алетаевна  тамақтанудың негізгі шарттарымен таныстырды Дұрыс тамақтанудың негізгі шарттары: 1. Тағамның құрамында негізгі қоректік заттар (белок, көмірсу, май) болуы тиіс. 2. Тамақ рационында (дәрумендер, тағамдық талшықтар) болуы тиіс. 3. Тәулік бойы тамақтану тәртібін,