Жетісу облысы білім басқармасының
Талдықорған қаласы бойынша білім бөлімі
мемлекеттік мекемесінің
"М.Жұмабаев атындағы №19 орта мектеп гииназиясы"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(7282) 25-44-52
Есепші бөлімі:
+7(7282) 25-44-52
Нашар көрушілер
нұсқасы
Асхананы тексеру
18
февраль
2024
Асхананы тексеру
 Мектепте оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуына барлық жағдай жасалған. 🍽- Әкімшілік пен мектеп медбикесі күнделікті асхана жұмысының ұйымдастырылуы мен тамақтың сапасына бақылау жүргізеді.  🍽- Апта сайын ата-аналарға арналған ашық есік күні өтеді. 🍽- Мектеп асханасының санитарлық гигиеналық жағдайы талапқа сай✅
Тиімді тамақтану
21
январь
2024
Тиімді тамақтану
Мақсаты:  • Дұрыс емес тамақтанудың себептерін анықтау.  • Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен таныстыру.  • Тамақтану ережелерін жаттау.  • Ұзақ өмір сүру үшін басты себеп - дұрыс тамақтана білуге тікелей байланысты екенін дәлелдеу.  • Дұрыс тамақтана білу мәдениетін тәрбиелеу.  Құрал-жабдықтар: компьютер, презентация  Сабақтың барысы:  Мұғалім:  ДЕНСАУЛЫҚ – адам өмірінің басты кепілі.  Әрбір дені сау адам қоғамның басты байлығы. Жеке адамдардың денсаулығынан қоғамның денсаулығы
Пайдалы және зиянды тағамдар
21
январь
2024
Пайдалы және зиянды тағамдар
Сабақтың мақсаты:   •Дұрыс емес тамақтанудың себептерін анықтау.  •Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен таныстыру.  •Тамақтану ережелерін жаттау.  •Ұзақ өмір сүру үшін басты себеп - дұрыс тамақтана білуге тікелей байланысты екенін дәлелдеу.  •Дұрыс тамақтана білу мәдениетін тәрбиелеу.  Барысы:  ПАЙДАЛЫ ЖӘНЕ ЗИЯНДЫ ТАҒАМДАРМЕН ТАНЫСТЫРЫЛЫП ӨТТІ.  Пайдалы тағамдар: нан, ұннан жасалған тағамдар, ботқалар, картоп, жеміс – жидектер.  «АБАЙЛА!» (зиянды тағамдар): қант, чипсы, кәмпит, тәтті
«Дұрыс тамақтанудың қағидалары» тақырыбындағы баяндама
21
январь
2024
«Дұрыс тамақтанудың қағидалары» тақырыбындағы баяндама
Мақсаты:   Балалардың денсаулығын сақтауға , салауатты өмір салтын ұстауға ,үлкенді ,кішіні сыйлауға , ұқыптылыққа , тазалыққа , жаман әдеттерден сақтануға , дұрыс тамақтануға үйрету . Баяндама барысында  мектеп медбикесі   Ж. Алетаевна  тамақтанудың негізгі шарттарымен таныстырды Дұрыс тамақтанудың негізгі шарттары: 1. Тағамның құрамында негізгі қоректік заттар (белок, көмірсу, май) болуы тиіс. 2. Тамақ рационында (дәрумендер, тағамдық талшықтар) болуы тиіс. 3. Тәулік бойы тамақтану тәртібін,